Meny

På ÀNIMA vill vi upprätthålla den familjära Sydeuropéiska traditionen

där man delar all mat runt bordet. Vi ser att du, tillsammans

med till sällskap ska beställa in flera olika mindre eller större rätter att dela på. 

Vår meny är i ständig förändring! Vi byter hela tiden ut rätter baserat på säsongens råvaror & vår inspiration.

Snacks

Marconamandlar  49:-      VEG

 Kungen av mandlar

Medelhavsoliver  39:-      VEG

 Inlagda blandade oliver 

Pan de Cristal   59:- VEG

 Frasigt surdegsbröd med riven tomat

Padrones    59:- VEG

 Friterade padrones med havssalt

Hummus & tunnbröd    35:- VEG

En bit ost Varierande utbud. 40g/bit     55:- VEG


 

Charkuterier

Jamon Iberico Bellota 30g    145:-

Chorizo Iberico 30g  75:-

 Spansk lufttorkade charkuterier på Iberico gris

Fänkålssalami 30g   55:-

Tryffelsalami 30g   65:-

Ventricinasalami 30g  55:-

Smårätter att dela runt bordet

Gambas   145:-

 skalade gambasstjärtar i olivolja, vitlök & chili  

 

Kronärtskockskräm 75:- VEG

 & fetaost på krispigt Cristalbröd

 

Burrata 145:- VE

 serverad jordgubb, basilika, pistage & krutonger

 

Blomkål   85:- VEGAN

kokt i kombu - & svampbuljong & sedan 

 rostad,cashewnötter & svartvinbärsvinägrett

Vitello Tonnato 95:-   

 tunnskivad kalvstek & krämig dressing på tonfisk 

 & sardeller. Toppas med ruccola, kaprisbär 

 & parmesan

Rödbeta   85:- VEG

 mandel, getost,  honung & betchips

Råbiff “Biff & Bea” 145:- 

 handhackad råbiff, minipommes, dragonmajonnäs,  

 mâchésallad, tomat & lök

 

Pulled jackfruit 115:- VEGAN

 i bröd med bbqsås, majs, sallad & silverlök

 

Ceviche 135:-

 på havsabborre & räkor, jalapeño, jordgubbar, 

 sockerärta, ingefära & körvel

 

Manchegogougeres 115:-

 med löjrom, gräddfil & gräslök

Snacksplock   195:-

 Jamon Iberico, tryffelsalami, ventricinasalami, mandlar, oliver, ost    

 & bröd

 

Varmrätter

Färsk pasta   165:- VEG

grönkålspesto, solrosfrön, ricotta, citron & pecorino

Röding   245:-

 spetskål bakad med mandel & brynt smör, cruditéer   

 på fänkål & kålrabbi samt vitvinsås & dillolja

Bakad fläsksida 225:-

 med matvete, äpple, morot & salsa verde

Oxfilé   345:- 

jordärtskocka på tre sätt, rödvinsås, bakad 

 körsbärstomat & friterad svartkål

Sött och gott

Rabarberbavaroise 125:-  VEG

 ingefärskaka, jordgubbe 

 & vit choklad

Brûlée   95:-  VEG

Varierande smak

Sorbet   65:-  VEG

Varierande smak

Hemgjord äkta vaniljglass   65:-  VEG

En bit ost, varierande utbud,   

 40g/bit    55:-  VEG

 

För de små 79:- (upp till 12 år)

Spaghetti bolognese

Spaghetti med tomatsås 

 Lasagne

Vegetarisk Lasagne 

Psst... Vi bjuder på glass efter maten till barnen (upp till 12år)

LÅNGA MENYN

4 serveringar att dela runt bordet

585:-/person

Oliver, mandlar & charkuterier
***

Tre av köket valda smårätter
***

Bakad fläsksida, matvete, äpple,

morot & salsa verde

***

Rabarberbavaroise, ingefärskaka,

jordgubbe & vit choklad

KORTA MENYN

Smårätter att dela som förrätt samt ditt val av varmrätt

& avslutas med dessert

495:-/person

(oxfilé istället för fläsksida 75:- extra)

Tre av köket valda smårätter

***

Bakad fläsksida, matvete, äpple,

morot & salsa verde

eller

Röding, spetskål bakad med mandel & brynt smör, cruditéer   

 på fänkål & kålrabbi samt vitvinsås & dillolja
***

Dagens brûlée

Menyer för bordet