Meny

På ÀNIMA vill vi upprätthålla den familjära Sydeuropéiska traditionen

där man delar all mat runt bordet. Vi ser att du, tillsammans

med till sällskap ska beställa in flera olika mindre eller större rätter att dela på. 

Smått och gott / Tilltugg

Maraconamandlar , 59:-

Oliver , 59:-

Banderillas, 59:-

Jamon Iberico Bellotta 30g  , 185:-

Lomo  Iberico Bellotta 30g , 120:-

Chorizo Iberico Bellotta 30g, 95:-

Ostron från en av världens främsta producenter, Guillardeau. Serveras naturellt eller med selleri och yuzu , 39:- , 3st för 115:-

Pan de Cristal – kristallbröd med Colgartomat från Mallorca , 69:-

Torskkroketter, serveras med Aioli och sriracha , 79:-

Patatas Bravas - Friterad potatis med aioli och piementosås, 50:-

Friterad kronärtskocka, olivolja & 36mån. parmesan 95:-

En bit ost, varierande utbud 30g/bit, 55:-
 

Ánimackor

Croque Bikini med Jamon iberico Bellotta, buffelmozzarella och tryffelkräm , 89:-

Minibaguetter - med iberoco bellota 145:-

Råbiffsburgare - Hackad råbiff i brioche, srirachamajo, café de parissmör och comtéost, 195:-

Smårätter

Kantabriska sardeller & tryffelsmör på kristallbröd 89:-
Gambasstjärtar i olivolja, vitlök & chili 145:-
Hela grillade gambas rojas 195:-
“Skagen” på Frøyalax & forellrom 125:-
Burrata med persika, pistagenötter, machésallad, & Raftomat 165:-
Escalivada - röra på rostad paprika & aubergine med riven getost, honung & Kantabriska sardeller 89:-
Urbenad vaktel, svamp & karameliserat äpple 175:-
Ibericorevbenspjäll, chimichurri & machésallad 145:-
Aligot - potatiskräm med Comté & buffelmozzarella. Toppad med svamp & svart butifarra 145:-
Fricandó - långbakad kalv, svamp, karljohanpulver & tryffel 175:-
Grillad pulpo, potatis & pulver på rökt paprika från la Vera 145:-

Minigrillspett på oxfilé al adobo med wasabiyoghurt 175:-
Esqueixada - tartar på rimmad torsk, Raftomat, katsuobushi, potatis & brynt smör 125:-
Tartar på gulfenad tonfisk, aubergine, nori, ingefära, wasabi & pinjenötter 165:-

 

Större rätter

Rimmad torsk bakad i olivolja med kikärtor, ägg & aioli 265:-
Gulfenad tonfisk, stekt mediumrare, med tomatcoulis, piquillopaprika, grön chili & potatis 295:-
Hängmörad Entrecôte 200g, piquillopaprika, padrones, potatis & Café de Parissmör 345:-
Oxfilé 200g, svamp, broccolini, potatis & pepparsås 345:-
Risotto med 36 mån. parmesan, tryffel & svamp 195:-

 

Rätter för två

Hummer i mustig gryta med ris, chili, paprika, nötter och vitlök, 245:- /person

Arroz seco –  ris, bläckfisk, svart butifarra och aioli, 225:- /person

Sött och gott

Ganache på Valrhonachoklad med havssalt, olivolja och rostat bröd, 85:-

Créme Catalana , 85:-

Saltkaramellglass med dulce de leche, pecannötter och smulad mandelkaka, 85:-

Saint-honoré - petit chouer fyllda med vaniljkräm, tahitivaniljgrädde, choklad, karamell och smördeg, 125:-

Dagens sorbet, 65:-

 

För de små

Spaghetti bolognese , 75:-

Oxfilé (halv portion) , 195:-

***

​ÀNIMA-Lexikon
 

al Adobo: Marinerad med mängder av kryddor, t.ex. koriander, kummin & pimentón 

Arroz: För ett otränat öga misstar många rätten med paella – men i själva verket är arroz gjort på bombaris, som fått koka ner med en kryddig sofrito.

Banderillas: Picklade grönsaker som serveras på spett


Burrata: Gräddberikad mozzarella

Bikini: Grillad smörgås
 

Colgartomat: Tomater som fått hänga länge i solen och mjukna, med otroligt intensiv smak

Escalivada: Rökiga, grillade paprikor och aubergine

Hummus: Kikärtspuré, smaksatt med tahini (sesampasta), vitlök och olivolja

 

Jamon Iberico Bellotta: Lufttorkad skinka från ibericogris
 

Kristallbröd: Är ett lättare bröd som fått sitt namn från dess karaktäristiskt spröda skorpa och luftigare inre

Lardo: Norditaliensk delikatess - grisfett som fått lagras i örter och vitlök.

 

Lomo Iberico Bellotta: Lufttorkad fläskfilé av ibericogris

Sofrito: Paprika, tomat, lök, vitlök och örter som fått reduceras till en härlig sås under flera timmar

Svart buttifara: Rustik korv

Shiitake: Svamp med intensiv, fyllig smak. Används flitigt i det japanska köket

Sriracha: Fermenterad chili 

Papada Iberico: Lufttorkad hals av ibericogris

Pulpo: Åttaärmad bläckfisk

 

Piemento de padron: Små gröna paprikor

Ponzu: Sojabaserad sås

Xató: Katalansk nötbaserad sås