Meny
På ÀNIMA vill vi upprätthålla den familjära Sydeuropéiska traditionen
där man delar all mat runt bordet. Vi ser att du, tillsammans
med till sällskap ska beställa in flera olika mindre eller större rätter att dela på.
Vår meny är i ständig förändring! Vi byter hela tiden ut rätter baserat på säsongens råvaror & vår inspiration.
Snacks
Marconamandlar 49:- VEG
Kungen av mandlar
Medelhavsoliver 39:- VEG
Inlagda blandade oliver
Pan de Cristal 59:- VEG
Frasigt surdegsbröd med riven tomat
Padrones 59:- VEG
Friterade padrones med havssalt
Hummus & tunnbröd 35:- VEG
En bit ost Varierande utbud. 40g/bit 55:- VEG
Charkuterier
Jamon Iberico Bellota 30g 135:-
Chorizo Iberico 30g 75:-
Spansk lufttorkade charkuterier på Iberico gris
Fänkålssalami 30g 55:-
Tryffelsalami 30g 65:-
Ventricinasalami 30g 55:-
Smårätter att dela runt bordet
Gambas 135:-
skalade gambasstjärtar i olivolja, vitlök & chili
Svamptoast 85:- VEG
Svampstuving & syrad svamp på brioche
Burrata 155:- VEG
citrus, rostade pistagenötter, fänkål, olivolja & krutonger
Pumpasallad 85:- VEG
Butternutpumpa, sallad, getost, pumpafrön,
honungsvinägrett & rödbetsgroddar
Sotad rotselleri 85:-
toppad med tunnskivad kalv “Carpaccio-style”,
rostade hasselnötter, lökmajo, manchego &
körvelolja
Rödbeta 85:- VEG
mandel, getost,
honung & betchips
Råbiff 135:-
tryffelmajjo, kapris, ruccola, riven gravad äggula
& riven parmesan
Falafel på bondbönor 125:- VEG
rostad vitlökskräm, spetskålssallad, tomat & körvel
Halstrade kammusslor 135:-
jordärtskockskräm, chorizo, citronpicklat päron
& körvel
Rotsellericannelloni 85:- VEG
fylld med svamp & färskost, manchego
& råhyvlad svamp
Charkplock 195:-
Jamon Iberico, tryffelsalami, ventricinasalami, mandlar, oliver, ost
& bröd
Varmrätter
Färsk pasta 165:- VEG
grönkålspesto, solrosfrön, ricotta, citron & pecorino
Röding 245:-
spetskål bakad med mandel & brynt smör, cruditéer
på fänkål & kålrabbi samt vitvinsås & dillolja
Bräserad oxkind 265:-
palsternackspuré, palsternackschips, svamp & sky
Oxfilé 345:-
jordärtskocka på tre sätt, rödvinsås, bakad
körsbärstomat & friterad svartkål
Veckans macka 165:-
Varierande baserat på veckans råvaror
& inspiration
Sött och gott
Churros 95:- VEG
kolasås, vaniljglass & kardemummamaräng
Brûlée 85:- VEG
Varierande smak
Sorbet 65:- VEG
Varierande smak
Hemgjord äkta vaniljglass 65:- VEG
En bit ost, varierande utbud,
40g/bit 55:- VEG
För de små 79:- (upp till 12 år)
Spaghetti bolognese
Spaghetti med tomatsås
Lasagne
Vegetarisk Lasagne
Psst... Vi bjuder på glass efter maten till barnen (upp till 12år)
LÅNGA MENYN
4 serveringar att dela runt bordet
585:-/person
Oliver, mandlar & charkuterier
***
Tre av köket valda smårätter
***
Bräserad oxkind, palsternackspuré, palsternackschips, svamp & sky
***
Churros, kolasås, vaniljglass & kardemummamaräng
KORTA MENYN
Smårätter att dela som förrätt samt ditt val av varmrätt
& avslutas med dessert
495:-/person
(oxfilé istället för oxkind 75:- extra)
Tre av köket valda smårätter
***
Bräserad oxkind, palsternackspuré,
palsternackschips, svamp & sky
eller
Röding, spetskål bakad med mandel & brynt smör, cruditéer
på fänkål & kålrabbi samt vitvinsås & dillolja
***
Dagens brûlée