Meny

På ÀNIMA vill vi upprätthålla den familjära Sydeuropéiska traditionen

där man delar all mat runt bordet. Vi ser att du, tillsammans

med till sällskap ska beställa in flera olika mindre eller större rätter att dela på. 

Vår meny är i ständig förändring! Vi byter hela tiden ut rätter baserat på säsongens råvaror & vår inspiration.

Snacks

Marconamandlar  49:-      VEG

 Kungen av mandlar

Medelhavsoliver  39:-      VEG

 Inlagda blandade oliver 

Pan de Cristal   59:- VEG

 Frasigt surdegsbröd med riven tomat

Padrones    59:- VEG

 Friterade padrones med havssalt

Hummus & tunnbröd    35:- VEG

En bit ost Varierande utbud. 40g/bit     55:- VEG


 

Charkuterier

Jamon Iberico Bellota 30g    135:-

Chorizo Iberico 30g  75:-

 Spansk lufttorkade charkuterier på Iberico gris

Fänkålssalami 30g   55:-

Tryffelsalami 30g   65:-

Ventricinasalami 30g  55:-

Smårätter att dela runt bordet

Gambas   135:-

 skalade gambasstjärtar i olivolja, vitlök & chili  

 

Svamptoast   85:- VEG

 Svampstuving & syrad svamp på brioche 

Burrata   155:- VEG

serverad med röd endiv, granatäpple, pistage,    

 olivolja, krutonger & oxalis

 

Blomkål   85:- VEGAN

kokt i kombu - & svampbuljong & sedan 

 rostad,cashewnötter & svartvinbärsvinägrett

Sotad rotselleri  85:-

 toppad med tunnskivad kalv “Carpaccio-style”,      

 rostade hasselnötter, lökmajo, manchego & körvelolja

Rödbeta   85:- VEG

 mandel, getost,  honung & betchips

Råbiff   135:- 

 tryffelmajjo, kapris, ruccola, riven gravad äggula     

 & riven parmesan

Falafel på bondbönor   125:- VEG

 rostad vitlökskräm, spetskålssallad, tomat & körvel

Halstrade kammusslor   135:-

 jordärtskockskräm, chorizo, citronpicklat äpple 

 & körvel

 

Rotsellericannelloni   85:- VEG

 fylld med svamp & färskost, manchego 

 & råhyvlad svamp

Charkplock   195:-

 Jamon Iberico, tryffelsalami, ventricinasalami, mandlar, oliver, ost    

 & bröd

 

Varmrätter

Färsk pasta   165:- VEG

grönkålspesto, solrosfrön, ricotta, citron & pecorino

Röding   245:-

 spetskål bakad med mandel & brynt smör, cruditéer   

 på fänkål & kålrabbi samt vitvinsås & dillolja

Bräserad oxkind   265:-

 palsternackspuré, palsternackschips, svamp & sky

Oxfilé   345:- 

jordärtskocka på tre sätt, rödvinsås, bakad 

 körsbärstomat & friterad svartkål

Veckans macka   165:-

 Varierande baserat på veckans råvaror 

 & inspiration

Sött och gott

Churros   95:-  VEG

 kolasås, vaniljglass & kardemummamaräng

Brûlée   85:-  VEG

Varierande smak

Sorbet   65:-  VEG

Varierande smak

Hemgjord äkta vaniljglass   65:-  VEG

En bit ost, varierande utbud,   

 40g/bit    55:-  VEG

 

För de små 79:- (upp till 12 år)

Spaghetti bolognese

Spaghetti med tomatsås 

 Lasagne

Vegetarisk Lasagne 

Psst... Vi bjuder på glass efter maten till barnen (upp till 12år)

LÅNGA MENYN

4 serveringar att dela runt bordet

585:-/person

Oliver, mandlar & charkuterier
***

Tre av köket valda smårätter
***

Bräserad oxkind, palsternackspuré, palsternackschips, svamp & sky

***

Churros, kolasås, vaniljglass & kardemummamaräng

KORTA MENYN

Smårätter att dela som förrätt samt ditt val av varmrätt

& avslutas med dessert

495:-/person

(oxfilé istället för oxkind 75:- extra)

Tre av köket valda smårätter

***

Bräserad oxkind, palsternackspuré, 

 palsternackschips, svamp & sky

eller

Röding, spetskål bakad med mandel & brynt smör, cruditéer   

 på fänkål & kålrabbi samt vitvinsås & dillolja
***

Dagens brûlée

Menyer för bordet