Dryckesprovningar

Hela hösten erbjuder ÀNIMA olika temaprovningar varannan lördag kl. 16.00 med begränsat antal platser. Provningen består av 4 viner och tar ca. 45-60 minuterBokning görs på 011-18 00 14 eller andreas@restauranganima.se. Är ni ett kompisgäng eller ett företag som önskar prova prova något speciellt eller på ett annat datum skickar ni er förfrågan till andreas@restauranganima.se.

 

Våren 2020

18/1 Julklapps-provningen!  

O.B.S. 990:-/person

Den perfekta julklappen för vinnörden eller den som bara vill få möjligheten att prova viner man ytterst sällan får prova! Vi ställer fyra legender mot varandra och ser vad som händer!

 

1/2 Champagne 

395:-/person

Kort historia om livets dryck och provning av champagner av olika typ.

Varför görs Champagne bara i Champagne? Var kommer bubblorna ifrån?

 

22/2 Starkvin 

395:-/person

Något för gamla knarriga gummor och gubbar eller något som faktiskt har en plats på just ditt bord år 2020? Provning av några riktigt klassiska vintyper med kortare historia och förklaring av hur (och varför) man häller sprit i vinet.

 

7/3 Viner med sötma 

395:-/person

Inte bara dåliga bulkviner kan ha lite socker i sig! Men här pratar vi naturligt socker från druvan och vi provar några olika viner med stigande grad av sötma! Vad har man egentligen viner med restsötma till?

 

21/3 Bordeaux 

395:-/person

Så otrendigt att det blivit trendigt igen! Detta gamla legendariska vinområde reser sig ur dammet och visar att gammal trots allt är äldst. Ursprunget till de druvsorter du älskar som t.ex. Cabernet Sauvignon, Merlot och Malbec, men varför står det aldrig på etiketten och vart är Bordeaux på väg idag?

 

4/4 Vin till fredagsmyset 

395:-/person

Erkänn: i fredags var det rödvin och Polly i soffan! Vi provar vad diverse snacks gör med vin och försöker hitta intressanta kombinationer.

 

18/4 Naturvin 

395:-/person

Vad är egentligen ”naturvin”? Vad är onaturligt vin? Måste naturviner var konstiga, grumliga och funkiga eller kan de även vara rena, eleganta och komplexa? Kom och testa så förklarar vi!

 

2/5 Rosé 

395:-/person

Årets viktigaste provning inför sommaren! Vad har hänt sedan förra året? Vad blir trendigt att dricka i sommar? Och hur är det med färgen - har den någon inverkan på smaken?