Vinprovningar

På ÀNIMA håller vi olika temaprovningar varannan lördag kl. 16.00 med begränsat antal platser. Provningarna består av 4 viner och tar ca. 45-60 minuter. Pris 395:-/person. Bokning görs på 011-18 00 14 eller andreas@restauranganima.se. Är ni ett kompisgäng eller ett företag som önskar prova prova något speciellt eller på ett annat datum skickar ni er förfrågan till andreas@restauranganima.se.

3/10  Champagne

Kort historia om livets dryck och provning av olika typer champagne. Varför görs Champagne bara i Champagne? Var kommer bubblorna ifrån? Även 6/2-2021.

 

17/10  Nebbiolo & Vänner

”Piemonte”, ett annat ord för kärlek! Provning av paraddruvan och dess lite mindre uppskrivna kusiner från den italienska vinregion som är mest omtalad just nu. Vad skiljer egentligen Barolo, Barbaresco och Barbera åt? 

 

31/10  Norra Rhône

Höstrusk och viltsäsong kräva dessa drycker! Vi provar igenom de röda vinerna från norra delen av Rhônedalen. Vad skiljer de stora stjärnorna Côte-Rôtie och Hermitage åt? Vad finns det mer att upptäcka?

 

7/11  Södra Rhône

När vintern kommer närmare kliver vi ner i södra delen av Rhônedalen. Hemmet för allt från enkel Côtes-du-Rhône till legendariska Chateauneuf-du-Pape och så många fler. Det blir mörkfruktigt, kryddigt och riktigt höstmysigt!

 

21/11  Rioja, Ribera & Co

Fyra nyanser av Tempranillo. Vi gör ett besök i Spaniens mest kända vinregion och följer sedan floden ner till mindre kända kusinen Ribera, med sina ofta ännu dyrare viner, och letar prisvärda alternativ i grannskapet.

 

5/12 Bourgogne

Världens främsta vinregion? Kanske - men utan tvekan den dyraste, en av de mest legendariska och det mest hypade man kan dricka just nu. Hemmaplan för både Pinot Noir och Chardonnay men ett virrvarr av byar, vingårdar, odlare, vinmakare och hitte-på-namn - vi guidar er genom djungeln! 

 

23/1  Bordeaux

Så otrendigt att det blivit trendigt igen! Detta gamla legendariska vinområde reser sig ur dammet och visar att gammal trots allt är äldst. Ursprunget till druvsorter du älskar som t.ex. Cabernet Sauvignon, Merlot och Malbec, men varför står det aldrig på etiketten. Vart är Bordeaux på väg idag? 

 

6/2  Champagne

Kort historia om livets dryck och provning av olika typer champagne. Varför görs Champagne bara i Champagne? Var kommer bubblorna ifrån? 

 

20/2  Amarone, Priorat & annat med muskler

Nu ställer vi alla svenskars gullegris mot några seriösa utmanare i samma stil men från andra platser! Det blir tungt, fylligt och alkoholstint men kan man hitta någon elegans i allt det bombastiska? 

 

6/3  Vinet & Grundsmakerna

Hur ska man egentligen tänka när man matchar mat och vin? Vad gör citronen med vinet? Måste man dricka söta viner till desserten? Och vad ÄR umami?

 

20/3  Naturvin

Vad är egentligen ”naturvin”? Vad är onaturligt vin? Måste naturviner var konstiga, grumliga och funkiga eller kan de även vara rena, eleganta och komplexa? Kom och testa så förklarar vi! 

 

3/4  Ost & Vin

Provning av fyra viner och fyra ostar. Varför passar vissa ihop och andra inte? Vad fyller marmeladen för funktion egentligen? 

 

17/4  Pinot Noir

Varför ger just denna lilla druva upphov till världens dyraste & mest mytomspunna viner? Är verkligen amerikanerna en seriös utmanare till legenderna i Bourgogne? Är pinotviner inte fylligare än så här? 

 

1/5  Rosé

Årets viktigaste provning! Vad har hänt sedan förra året? Vad blir trendigt att dricka i sommar? Och hur är det med färgen - har den någon inverkan på smaken?